Projekt: Dani ljekobilja i zdrave hrane

Cilj: Međunarodna stručno-znanstvena konferencija “Prirodom do zdravlja” i prateća izložba

Vrijeme: 2010 – 2011. godine

Organizator: Udruga STAP, obitelj Sadiković, Općina Ljubuški, Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Svrha ove jedinstvene Manifestacije je znanstveno-stručni doprinos popularizaciji proizvodnje i korištenja ljekobilja i zdrave hrane.

Na programu Dana ljekobilja i zdrave hrane je Međunarodna konferencija „Prirodom do zdravlja“.  Temeljna tema konferencije „fitoterapija“ okuplja eminentne znanstvenike i stručnjake iz te oblasti: od Ruske akademije nauka, Medicinskog fakulteta u Mostaru, Agronomsko-tehnološkog fakulteta u Mostaru, Tehnološkog fakulteta u Tuzli, do Etnografskog muzeja u Zagrebu.

U sklopu manifestacije je održana i javna tribina “Sadik Sadiković-prirodom do zdravlja, čime se predstavio život i rad najpoznatijeg ljubuškog fitoterapeuta, Sadika Sadikovića koji je nakon svoje smrti ostavio u naslijeđe bogato iskustvo liječenja ljekovitim biljem.

Zdravlje ulazi na usta, stara je poslovica koja se u našem narodu zadržala do danas. Jednako dugo zadržala se i vjera da službenu medicinu može uspješno nadopuniti, pa ponekad i zamijeniti narodna medicina.

Konferencija „Prirodom do zdravlja“ umrežava sudionike, promovira posljednja saznanja u fitoterapiji i kineziologiji, popularizira i promovira putove koji do zdravlja vode konzumiranjem ljekovitog bilja, te općenito zdrave hrane i zdravih životnih navika. “