Projekt: Sajam Eko Etno Hrvatska

Cilj: Zbirna promidžba ponude regije Hercegovine

Veličina prostora: 200m2

Trajanje: 2007. i 2008. godine.

Eko Etno sajam je najveća regionalna izložba tradicijskih proizvoda, usluga i običaja ruralnih područja. Održava se u Zagrebu na preko četiri tisuće metara četvornih, gdje se predstavlja preko 600 pojedinačnih izlagača iz 15-tak hrvatskih županija i regije, pojedinih općina te strukovnih udruga i saveza.

Program izložbe popularizira zaštitu i razvoj ruralnih krajeva, uključuje promociju kulture, tradicije, te na osobit način proizvode i usluge ruralnih područja koji postaju sve atraktivniji globalnom tržištu. Općeniti trend je porast zanimanja za ruralne prostora te njihovih autohtonih i tradicijskih proizvoda, te za ruralni prostor kao turistički proizvod. Tijekom trajanja izložbe svakodnevno se programski predstavljaju županije-izlagači, a  posebna pažnja posvećena je starim zanatima s ciljem promocije vrijednosti običaja i tradicijskih djelatnosti.

Na sajamskoj dodjeli nagrada Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva R. Hrvatske gosp. Petar Čobanković dodijelio je posebnu povelju za najbolji nastup udruzi za regionalni i ruralni razvoj „Hercegovački stap“ koja je time dobila priznanje za iznimno uspješno predstavljanje eko-etno Hercegovine. Za najoriginalniji i najbolji predstavljeni izložak i suvenir je proglašena replika stećaka (Humskih biliga), koje je Udruga izradila od hercegovačkog kamena u prirodnoj veličini i koji su izloženi na hercegovačkom izložbenom prostoru.

Na Eko-Etno sajmu se 2007. godine prvi puta zbirno predstavlila tradicija i proizvodi iz Hercegovine, na štandu od 200 m2.  Udruga je za ovu prigodu kao glavnu atrakciju sajma izgradila originalnu hercegovačku kamenu kuću i dopremila replike dva kamena stećka koji teže preko 13 tona. Na posebnim izložbenim štandovima u obliku stećaka svoje proizvode su predstavili preko 30 izlagača iz tri županije Federacije BiH (zapadnohercegovačke, hercegovačko-neretvanske i hercegbosanske).